bet365

Jämn guldstrid i damallsvenskan

Öppet inför den sista omgången

Tre lag är med och slåss om titeln i årets Damallsvenskan och det är spännande in i det sista. Detta är premisserna inför den sista omgången.

Sällan har serien varit så jämn som i år. Inför söndagens matcher stod det mellan de tre lagen Rosengård, Eskilstuna och Linköping men uppstickaren Piteå har varit med under hösten och utmanat. Överlag har det varit en öppen och jämn säsong som nu går in i det absoluta slutskedet. Efter att Rosengård tog en övertygande seger mot bottenlaget AIK i dagens match så kommer guldstriden att avgöras nästa helg, i den sista omgången av Damallsvenskan. De andra två kandidaterna till guldet, Eskilstuna och Linköping möts på söndagskvällen, i skrivande stund står det 0-0 i halvlek de båda emellan. Om Eskilstuna vinner dagens match är Linköping avhängt men om Linköping vinner blir det ännu en gång en guldfinal på Malmö IP.

Marta, som stod för två assister i dagens match för Rosengård, uttalade sig för DN.se om den rådande guldstriden:

– Det är en väldigt annorlunda situation, men jättekul. Det är inte ofta det är så att allt kan hända i sista omgången, säger Marta.

I botten av tabellen står det redan klart att det är AIK som får flyttas ner till nästa säsong, med två poäng efter att inte ha vunnit en enda match på hela säsongen. Sedan står det mellan Hammarby och Mallbacken om den andra nedflyttningsplatsen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply