Jag fick rätt!

bet365

Jag fick rätt!
På första mötet med laget sade jag följande ”Vi kommer att förlora i början. Det kan ta 5-8 matcher eller mer, men i början kommer det vara tufft.”

Redan här började det pratas en hel del. Kanske inte så mycket i laget men runtomkring ”Va, kommer de förlora i början?!?!” ”Vad är det här för tränare egentligen?”

Vi förlorade första träningsmatchen mot lokalt lag som laget brukar slå, vi får stryk ytterligare en match mot sämre motstånd, men även vinner några här och där. Vi spelade en försäsongsturnering i Göteborg och kommer i botten av 20 lag och vi imponerar inte. Vi för stryk mot damallsvenskan KIF Örebro med 1-0.  Vi möter lokalkonkurrenten BK Forward i premiären och förlorar med 3-2 efter legat under med 3-0 redan i halvtid. Vi spelade 1-1 mot Kumla i en mycket dålig match för att sedan få stryk mot Carlstad United med 2-0 hemma.

Mot Carlstad hade vi mycket boll men skapade i stort sett ingenting. Bara en massa bollinnehav. Vi fick mycket kritik runtomkring om att vi hade gått bakåt och hur dåliga vi var och att vår spelidé inte funkade.

Men hade vi gått bakåt? Svaret var NEJ!

Vi hade bara börjat om på en ny resa.

Vad vi skulle göra:
1. Alltid spela på backen
2. Våga begå misstag
3. Ta egna beslut

På träningar jobbade vi med bollkontroll och speluppfattning. Possession och spel varje träning där de fick träna på att ta beslut.

Så vad har nu hänt i laget sedan den där vårdagen i början på åren när vi fick stryk med 2-0 hemma i P15 Regional?

I serien: 9 raka utan förlust och bra spel
I cuper: Vinnare av B-slutspel i Gothia Cup. Ja, det var b-slutspel men det var 90 lag med och vi vann 7 raka matcher vilket är bra för ett lag som ”gått bakåt och inte är bra”
Ut i semifinal i Örebrocupen där vi har 18 spelare med som roterar runt lika mycket. Vi åker ut på straffar mot Örebro SK som har överåriga distriktslagsspelare med.
I Forwardcupen går vi till semifinal med ett lag som knappt gjort en match i P15 Regional. Vi åker även här ut på straffar och mot ett BK Forward som har med överåriga distriktslagsspelare.

Omvandlingen från att hela tiden förlora till att vinna var att ta bort all krav på resultat och endast fokusera på utbildning, göra misstag och våga. Ingen i laget är rädd att förlora eller begå misstag.

Det vi framförallt har gjort i spelet är att vi fått till en backlinje som är enormt bollskicklig och klarar av att spela sig ur situationer. Vi har fått ordning på vår triangel på mittfältet där vi nu har en hel del spelare som klarar av den svåra positionen i den nedre delen av triangel.

Vi har även fått ordning på anfallsspelet. Samtliga spelare i vår anfallsbesättning är omskolade från försvarare till anfallare.

Vi har även en bänk som är lika bra som de som startar och vi har även spelare som inte ens är med i truppen som skulle göra det lika bra som de som är med.

Vad vi nu börjat få är en trupp som är bollskicklig, modig, smart och älskar fotboll mest av allt.
 

***

Ja, vi har nu 9 raka matcher och detta gör mig orolig. Jag vill inte ha 9 raka matcher utan förlust i den tuffast möjliga serie vi kan spela i. Jag är rädd att det blir för mycket fokus på detta och resultat, vilket gör att spelarna ”låser sig” och är mer rädda för att hålla sviten vid liv eller blir rädda för att begå misstag. Jag har redan börjat se dessa tendenser i matcher som vi leder, och det är inte bra.

Jag bryr mig inte om vi har 9 raka vinster eller 2 raka vinster – utan jag bryr mig om spelarnas utveckling och att de kommer så långt som möjligt i sina karriär och då kan de inte lägga för mycket krut på att undvika förlust.

Så full fart framåt sista matcherna sen får vi se hur resultatet blir. Vi kanske vinner, vi kanske förlorar men det är oviktigt för sen är det ändå dags för en ny säsong och då är årets resultat glömda.

***

Hur det blir själv nästa säsong vet jag ännu inte. Vet inte om jag blir kvar i laget nästa år eller inte, men det jag vet är att jag kommer att njuta av varenda samling med laget – för något roligare gäng finns inte att träna!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply