Uppgifter: Barcelona-stjärnan överens med Juventus

bet365

Argentinaren kan lämna Barcelona i sommar

31-årige Javier Mascherano, med sex säsonger bakom sig i Barcelona, kan vara på väg att lämna storklubben i sommar. Enligt uppgifter från spansk media är Mascherano överens med Juventus om ett treårskontrakt, och det som återstår nu är för klubbarna att komma överens.

Javier Mascherano lämnade Liverpool 2010 för ett äventyr i Spanien och storklubben Barcelona. Efter sex år och 281 tävlingsmatcher för klubben så kan den numera 31 år gamle argentinaren vara redo för nästa äventyr.

Enligt spanska Sport är nämligen Mascherano överens med Juventus om ett treårskontrakt, där han kommer få en högre lön än vad han har i dagsläget i Barcelona, något som lockar för spelaren som börjar se slutet av sin karriär. Innan en övergång kan genomföras krävs nu att även klubbarna kommer överens, något som kan bli tufft då Barcelona uppges inte ha för avsikt att sälja Mascherano då han ses som en viktig pusselbit i klubbens lagbygge.

Kan få spela på en mer önskvärd position

Enligt samma tidning så finns det, förutom den nämnda ekonomiska aspekten, även en sportslig fördel med att lämna Barcelona för Juventus för Mascheranos del. Argentinaren uppges vilja gå tillbaka till att spela på innermittfältet, en position han tidigare spelat mycket på, men som han de senaste säsongerna fått sakna då han istället fått en viktig roll i Barcelonas centrala mittförsvar.

Javier Mascherano, som på sina 281 tävlingsmatcher för Barcelona aldrig har gjort ett mål, har 123 landskamper för Argentina på meritlistan och har för närvarande två år kvar på sitt kontrakt med Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply