Svenskklubb nästa lag in i jakten på Guidetti

bet365

John Guidetti kan bli lagkamrat med Pontus Jansson och Alexander Farnerud

John Guidettis kontrakt med Manchester City gick ut i veckan, och under hela våren och sommaren har ryktena kring svenskens nästa klubbadress florerat i massor. Storklubbar som Liverpool, Tottenham, Inter och Lazio är exempel på klubbar som har visat intresse, men nu uppges även italienska Torino ge sig in i jakten på spelaren.

23-årige John Guidetti har sedan han kom till Manchester City som 15-åring 2007 varit utlånad till Brommapojkarna, Burnley, Feyenoord, Stoke och Celtic. I Manchester-lagets A-lag blev det totalt en tävlingsmatch, i FA-cupen, och Guidetti har istället fått visa upp sig ordentligt i klubbarna han spenderat utlåningar i, samt det svenska U21-landslaget.

Den gångna säsongen spenderade John Guidetti i Celtic, där det blev totalt 15 mål på 35 matcher, vilket sedan toppades med ett succéartat EM-slutspel i U21-landslaget där Sverige tog hem guldet med Guidetti som en av frontmännen. Succén har lett till att ännu fler klubbar har fått upp ögonen för Guidetti, som numera alltså är kontraktslös.

Får tuff konkurrens i jakten på Guidetti

Det är calcionews24.com som rapporterar att italienska Torino är det senaste laget att ge sig in i jakten på John Guidetti. Det kommer dock inte bli en lätt kamp för Torino, där även svenskarna Pontus Jansson och Alexander Farnerud spelar, då intresset uppgetts vara väldigt stort för Guidetti på flera olika håll. Premier League-klubbarna Liverpool, Tottenham, Newcastle, West Ham, Everton och Stoke har alla uppgetts följa svensken, vilket även Lyon, Marseille, Serie A-klubbarna Udinese, Lazio och Hellas Verona, samt klubbar från Tyskland, Spanien och Portugal rapporteras göra.

23-årige John Guidetti är nu alltså kontraktslös och kan därmed ansluta till en ny klubb utan någon övergångssumma. Enligt tyska Transfermarkt värderas den svenske anfallaren till 32 miljoner kronor och det återstår nu att se vilket land, vilken liga och vilken klubb Guidetti spelar i när ligorna ute i Europa drar igång i augusti.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply