Arsenal kontaktar Torino om Andrea Belotti

Arsenal kontaktar Torino om Andrea Belotti

Serie A:s skyttekung är av intresse

Arsenal har hållit ögonen på Torinos mycket vasse avslutare Andrea Belotti, som för närvarande leder skytteligan i den italienska högstaligan, och 22-åringen har ännu inte skrivit under något nytt kontrakt med den italienska klubben.

Arsenal är ute på transfermarknaden och håller ögonen öppna. Just problemet med att finna en anfallare är ett långvarigt problem med enbart en kortvarig lösning, vilken har varit att kasta upp Alexis Sanchez på topp. Något som har fungerat men Arsene Wenger är sugen på att ha en riktig striker vars ända jobb är att ligga och trycka inne i boxen och generera mål. De har bland annat jagat Borussia Dortmunds förträfflige anfallare Pierre-Emerick Aubameyang, men fick budet avslaget.

Nu ryktas de istället, enligt mediet TMW, vara på väg att komma överrens om en deal för Serie A:s skytteligaledare och Torino-strikern Andrea Belotti. Anfallaren har spelat 11 matcher och redan lyckats med att göra 10 mål. Enligt uppgifterna är Arsenal inte den enda Premier League-klubben som är intresserad, bland annat Everton rapporteras ha ett öga ute för anfallaren, men Londonklubben uppges redan ha tagit kontakt med Torinos ägare, Urbano Cairo, som sägs ha satt en prislapp på 50 miljoner euro minimum på anfallaren med den gyllene högerfoten. Fortsätter talangen på detta spår kan hans prislapp dock komma att stiga, med 10 gjorda mål efter så kort tid in på säsongen har han mycket tid framför sig att göra ytterligare några mål. För tillfället sägs Belotti förhandla med den italienska klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply