Juventus utmanar Manchester City i jakten på Djibril Sidibe

Juventus utmanar Manchester City i jakten på Djibril Sidibe
bet365

Juventus vill värva Djibril Sidibe

Djibril Sidibe kan byta Frankrike mot Italien. Juventus vill värva Monacos ytterback, uppger Transfermarketweb.

I semifinalen av Champions League ställs Monaco mot Juventus. Då kommer Djibril Sidibe att spela för det franska laget. Till nästa säsong kan dock ytterbacken komma att representera klubben som de rödvita möter i semifinalen. Juventus vill plocka in Sidibe, rapporterar Transfermarketweb.

Det italienska mästarlaget letar efter ersättare till Stephan Lichtsteiner och Dani Alves, som båda är över 30 år gamla. Där ser man Sidibe som ett perfekt alternativ på högerbacksplatsen.

Inte billigt

Det kommer inte bli billigt att plocka in Sidibe. För att Juventus ska få loss honom sägs det att man kommer att behöva betala cirka 30 miljoner euro till Monaco.

Dessutom är inte Juventus den enda klubben som jagar spelaren. Manchester City har scoutat fransmannen under en längre tid och är redo att lägga ett bud på honom i sommar. Även Arsenal och Barcelona är intresserade

Endast en säsong i Monaco?

Sidibe kom till Monaco under sommaren 2016 efter att ha lämnat ligarivalen Lille. Efter endast en säsong i klubben kan nu 24-åringen vara på väg mot ett nytt äventyr.

Tidigare under karriären har fransmannen även spelat för Troyes, vilket är hans moderklubb.

Juventus jagar flera

Förutom att Juventus jobbar med att värva Sidibe vill man även locka till sig andra nyförvärv. Bland annat har det talats om att italienarna har Hector Bellerin på radarn och att man är redo att lägga ett monsterbud på Marco Verratti.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply