Uppgifter: Mauro Icardi förlänger med Inter

Uppgifter: Mauro Icardi förlänger med Inter

De lägger även in en utköpsklausul i kontraktet

Inters anfallare och kapten Mauro Icardi har under en längre tid kopplats ihop med en flytt bort från klubben, med storklubbar som Napoli och Arsenal intresserade, men rapporter säger nu att argentinaren skall skriva på en förlängning med den italienska klubben.

Inters unge och talangfulle anfallare och kapten, Mauro Icardi, har under sommaren ryktats kunna vara på väg bort från klubben. Flertalet stora klubbar har varit intresserade av att förstärka sina anfall och den 23årige argentinaren har varit en het prioritet för flertalet stora klubbar runt om i Europa. Det har dock inte blivit någon transfer hittills för anfallaren och hans italienska klubb Inter hoppas även att ingen blir av.

För att förhindra detta rapporterar flertalet källor, till exempel Sky Sport Italia och La Gazzetta dello Sport, om att den italienska storklubben skall ha erbjudit Icardi en kontraktsförlängning med en utköpsklausul på 100 miljoner euro inbakad i den. Anfallaren har varit subjektet för flertalet budgivningar under sommaren med bud på runt 60 miljoner euro från Napoli, Arsenal, Atletico Madrid och Chelsea. Även de italienska mästarna Juventus sägs ha varit intresserade av anfallaren. För att försäkra sig om att anfallaren stannar så sägs Inter ha beslutat om att förlänga Icardis kontrakt till juni 2021.

Icardi sägs komma att tjäna ungefär 5 miljoner euro per år och den stora skillnaden kommer att ligga i införandet av en utköpsklausul, vilket tillåter spelaren att lämna om en klubb är villig att betala det rätta priset. Rapporterna säger att utköpsklausulen kommer landa på mellan 80 och 100 miljoner euro, nästan ett världstransferrekord.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply