Officiellt: Inter värvar Joao Mário

EM-vinnaren klar för Inter Milan

Sportling Lissabon har sålt Joao Mário till Inter Milan, det bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

Under sommarens EM-slutspel i Frankrike var Joao Mário med och bidrog till ett portugisiskt mästerskapsguld. Sedan dess har mittfältaren jagats av flera klubbar, där Inter Milan visat störst intresse för hans tjänster. Tidigare i veckan avslöjade Serie A-klubben att man kommer att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen med spelaren innan man offentliggör någon affär. Och nu står allt klart, det blir en flytt till Milano för 23-åringens del.

Betalar 427 miljoner

Det är Joao Mários tidigare klubb Sporting Lissabon som meddelar att övergången är helt klar. Italienarna får betala 45 miljoner euro, motsvarande 427 miljoner, för att skriva över honom till Nerazzurri. Det blir spelarens första flytt till en utländsk klubb, utöver Sporting så har han också tillhört Porto och Vitória de Setúbal.

Nära värvning av brasiliansk landslagsman

Samtidigt skriver BBC att Inter håller på att göra klart med ännu en spelare. Det är Santos anfallare Gabriel Barbosa som är på väg att slussas in. 19-åringen var med och vann OS med sitt Brasilien nyligen och stod för två mål i turneringen. Enligt uppgifterna befinner han sig på plats i Italien för den medicinska undersökningen.

Gabriel Barbosas kontrakt med Santos löper ut 2021 och hans sägs vara värderad till omkring 20 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365