Jose Mourinho: ”Inter är mitt bästa minne”

Jose Mourinho: ”Inter är mitt bästa minne”

Vann Champions League tillsammans med klubben

Jose Mourinho har avslöjat att hans Champions Leaguevinst tillsammans med Inter 2010 är hans bästa minne i den internationella tävlingen.

Jose Mourinho, nuvarande tränare för Manchester United, har inför starten av årets Champions Leaguekampanj pratat om sina tidigare Champions Leagueerfarenheter, då United i år inte är med i tävlingen utan spelar i Europa League. Mourinho har vunnit tävlingen två gånger, en gång tillsammans med portugisiska Porto och en gång med italienska Inter.

– Mitt bästa minne? Sade Mourinho i samtal med Daily Mail.

– Vinsten med Inter, den finalen (mot Bayern München). Med Porto var det ett lag av unga spelare, ett lag av spelare med många år framför den. Hade vi inte vunnit det året hade vi förmodligen inte lämnat. Efter vinsten lämnade jag – alla lämnade – men hade vi inte vunnit den Champion League hade vi stannat i Porto ett par år till.

– Inter var ett gammalt lag, ett lag av spelare som ville göra det för deras hela karriärer. Det hade varit frustration efter frustration. Det var sista chansen för [Marco] Materazzi, [Francesco] Toldo, [Javier] Zanetti, [Ivan] Cordoba, [Esteban] Cambiasso. Det var ett gammalt lag. Det var nu eller aldrig. Det var verkligen en galen resa, fortsatte Mourinho.

– Det var bara slutet på en generation. Jag tror klubben skulle jaga och jaga och jaga tills dem fick den för det var allas dröm. Men för denna grupp var det sista chansen. Med Inter var vi nästan ute i gruppspelet. Vi gjorde mål på Dynamo Kiev i den 89: onde minuten, avslutade Mourinho.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply