Inter vill värva Pierre-Emerick Aubameyang

Inter förbereder bud på Dortmunds skyttekung

Pierre-Emerick Aubameyangs framtid i Borussia Dortmund är fortsatt oviss. Nu har även Inter Milan gett sig in i jakten på målsprutan.

Pierre-Emerick Aubameyang lämnade Saint-Etienne för spel i Borussia Dortmund 2013. Sedan dess har hans karriär gått spikrakt uppåt och under förra säsongen stod han för 25 fullträffar på 31 matcher. Anfallarens prestationer har inte gått obemärkt förbi, och storklubbar som Paris Saint-Germain och Real Madrid har alla visat intresse för hans tjänster – där spelaren själv sägs föredra det sistnämnda alternativet.

Efter att det stod klart att Pep Guardiola tar över Manchester City tidigare i våras började det spekuleras i en flytt till Premier League för Dortmunds skyttekung. Den spanske tränaren uppges beundra 27-åringens spelstil och är högst angelägen av att locka över honom till Etihad Stadium.

Italienska storklubben in i jakten

Men nu kan en helt annan klubb underteckna anfallaren. Det är Gazzetta dello Sport som skriver att Inter Milan vill värva honom under sommarens transferfönster. Den italienska klubben riskerar att tappa Mauro Icardi till Arsenal, som gjorde 16 ligamål i den senaste upplagan av Serie AGunners ska vara redo att lägga 50 miljoner pund för att få till en övergång – ett erbjudande Inter kommer ha svårt att avvisa. Pengarna från försäljningen kommer man i så fall att använda i ett försök att köpa loss Aubameyang, som har kontrakt med BVB fram till 2020.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply