Uppgifter: Tottenham förbereder bud på Milan Badelj

Uppgifter: Tottenham förbereder bud på Milan Badelj

Den kroatiske mittfältarn kan flytta i vinter

Fiorentinas mittfältare Milan Badelj kan stå inför ett klubbyte, med Tottenham redo att lägga ut pengar på kroaten för att se honom byta Serie A mot Premier League.

Fiorentinas mittfältare Milan Badelj ryktas vara av intresse för Premier Leaguetoppklubben Tottenham rapporterar den engelska tidningen The Mirror. Enligt tidningen så skall Tottenham förbereda ett bud på den 27årige mittfältaren och de skall vara inställda på att lyckas värva honom i januaris transferfönster.

Den kroatiske mittfältaren har redan mött Tottenham vid fyra olika tillfällen, då Fiorentina spelat mot Tottenham i Europa League, både förra säsongen samt 2014/2015, komiskt nog båda gångerna i åttondelsfinal. Badelj var av intresse för AC Milan under sommaren, men då de båda klubbarna inte kunde komma överrens om en transfersumma så blev affären inte av. Istället har Tottenham dykt upp som en möjlig köpare. De håller ögonen hårt på den 27årige mittfältaren, som uppskattas vara värd runt 7 miljoner pund och som har ett kontrakt med Fiorentina som löper ut 2018, vid årsskiftet.

Badelj är lagkamrat med de två före detta Tottenhamstjärnorna Luka Modric och Vedran Corluka på landslagsnivå. Det kroatiska landslaget har han representerat på alla ungdomsnivåer och sedan 2010 representerar han a-laget. På klubbnivå så började han sin professionella karriär i Dinamo Zagreb, där han även blev utlånad en säsong till Lokomotiva på lån. Därefter spelade han för Hamburg SV i Bundesliga i Tyskland under två år innan han 2014 bestämde sig för att gå över till italienska Fiorentina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply