Salah avslöjar varför han nobbade Liverpool

Mohamed Salah nobbade Liverpool för Chelsea

I januari 2014 gick Mohamed Salah något oväntat från Basel till Chelsea. Speltiden blev, inte helt oväntat, minimal och nu i efterhand avslöjar han hur han kunde ha hamnat i Liverpool istället.

Mohamed Salah var ett riktigt yrväder i Basel och var en av de absolut bästa spelarna i schweiziska högstaligan. Därför slog Chelsea till och pungade upp närmre 150 miljoner kronor för egyptiern. Han fick dock inte speciellt mycket speltid under sin tid i Chelsea och har istället varit utlånad både till Fiorentina och Roma.

I Roma gör han succé och står redan på 11 mål på 26 matcher. Det är ändå högst otroligt att han kommer få en ärlig chans om Chelsea kallar tillbaka honom igen. Nu erkänner också Salah själv att han hade kunnat hamnat i Liverpool vintern 2014 istället för Chelsea.
– Liverpool hade varit ute efter mig i flera månader. De hade inlett förhandlingar i oktober 2013. Förhandlingarna tog lång tid, för Basel nobbade mer än ett bud. De kände att övergångssumman inte var så hög. Jag väntade på Liverpool (att få till en affär) för jag gillar verkligen Liverpool. Jag var angelägen att gå till dem, säger Salah till MBC Masr.

– Men sedan fick jag ett telefonsamtal från Mourinho och det förändrade allt. Han förklarade situationen för mig och sa att han behövde mig i Chelsea. Det var en av huvudanledningarna varför jag gick till Chelsea. Mourinho sa till mig att han tyckte att jag var en bra spelare och ville att jag skulle välja Chelsea, fortsätter han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply