Officiellt: Chelsea värvar Marcos Alonso

Officiellt: Chelsea värvar Marcos Alonso

Försvararen ett välkommet tillskott

Chelsea har under hela transferfönstret varit i behov av en försvarare och under sista dagen ser de till att försäkra sig om en, med värvningen av Marcos Alonso från italienska Fiorentina.

Det har sedan en tid tillbaka snackats om att Chelsea behöver få in en försvarare, eller flera, för att stärka sin trupp. Antonio Conte har redan förstärkt laget med en ny målvakt, en mittältare samt en anfallare, men försvaret står fortfarande och skakar lite. De har kopplats ihop med diverse italienska försvarare samt en möjlig återkomst för mittbacken David Luiz från Paris Saint-Germain tillbaka till Stamford Bridge.

Nu har klubben gjort det officiellt att man har värvat den spanske vänsterbacken Marcos Alonso från italienska Fiorentina, på ett kontrakt som sträcker sig fem år.

– Jag är väldigt glad. Det är ett steg upp i min karriär och jag tror det här är den perfekta platsen för mig att fortsätta utvecklas. Det är tid för mig att vinna lite titlar, sade Alonso till klubbens hemsida.

– Det var ett enkelt beslut att ta när jag hörde att klubben var intresserade av att värva mig. Min familj och nära vänner vet att Chelsea är klubben jag har drömt om att spela för så jag ser mycket fram emot utmaningen och jag ser fram emot att jobba med mina nya lagkamrater, avslutade spanjoren.

Försvararen föddes i Madrid och i sin ungdom spelade han för Real Madrid och fick även representera a-laget. Därefter gick han till Bolton Wanderers och var lagkamrat med Gary Cahill i ett och ett halvt år. Efter tre säsonger i klubben bar det av till Fiorentina.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply