Chelsea allt närmare Marcos Alonso

Chelsea allt närmare Marcos Alonso

För att förstärka försvaret

Chelsea har redan gjort profilerade värvningar under sommarens transferfönster men tränare Antonio Conte är ännu inte nöjd med truppen utan vill förstärka defensiven med Fiorentinas Marcos Alonso.

Under sommaren och transferfönstret har Chelsea inte gjort särdeles många, men starka värvningar. Londonklubben har lyckats med att knyta Premier Leaguevinnarna Leicester Citys N’Golo Kanté och Marseilles Michy Batshuayi till sig, men nye tränaren Antonio Conte är fortfarande inte helt nöjd och har nu ögonen öppna efter en försvarare. Conte har kopplats ihop med flertalet försvarare på marknaden, till exempel Nikola Maksimovic och Alessio Romanogli, men det har inte blivit något konkret utav det. Nu kommer Deadline Day närmare och närmare med stormsteg och klubbarna gör sig redo för en sista kraftansträngning.

Den spanska tidningen Marca rapporterar nu om att Chelsea skall vara allt närmare Fiorentinas vänsterback Marcos Alonso, och även göra sig beredda för att lägga ett bud. De sägs vara allt närmare och Chelsea skall vara beredda att lägga ett bud på 25 miljoner euro för den 25årige backens tjänster, som skulle hjälpa att lösa det faktum att Conte inte har några alternativ alls i defensiven. Med framförallt Branislav Ivanovic i defensiven, vars form har gjort en drastisk djupdykning sedan Chelsea vann Premier Leaguetiteln för två år sedan, behövs det en uppfräschning i backlinjen och nya spelare som kommer in för att stabilisera det. Även om en ny mittback är mest eftersökt skulle en vänsterback ge mer möjligheter för de rörliga spelare som Cesar Azpilicueta och Branislav Ivanovic som då kan täcka ett antal andra positioner.

Fiorentina skulle även de tjäna på affären, då 25 miljoner euro är en riktigt bra summa för en spelare de värvade på en fri transfer 2013. Dock har Alonso utvecklats till att bli en nyckelspelare för Viola.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply