Bate kan bli Rudi Garcias sista match

Förre Real Madrid-tränaren kan ta över

Vinna eller försvinna. Det är förutsättningarna för AS Roma-tränaren Rudi Garcia inför den avslutande Champions League-matchen mot Bate nästa vecka.

Det som började som en saga på säsongen med serieledning och 1-1 hemma mot Barcelona i Champions League har förvandlats till en allt mer dyster historia. Det italienska huvudstadslaget åkte på en riktig stjärnsmäll på Camp Nou när Messi, Neymar och Suárez hade lekstuga och så sent som igår kom en ny tung förlust.

Atalanta skrällvann

Under söndagen var Atalanta på besök i Rom och lyckades – efter en oerhört svag Roma-insats – knipa alla tre poängen.

Roma placerar sig fortfarande på topp fyra i Serie A-tabellen men man är tre poäng efter Fiorentina, Napoli och Inter. De lagen har dessutom en match mindre spelade.

Ancelotti kan ersätta

För Romas franske tränare, Rudi Garcia, kan dagarna snart vara räknade på Stadio Olimpicos bänk. Italiensk media rapporterar att ett uteblivet avancemang i Champions League kommer innebära sparken för 51-åringen.

Dock har Roma och Rudi allt i egna händer. Seger mot Bate och Roma kommer spela åttondelsfinal till våren, men vid förlust eller oavgjort måste italienarna förlita sig på att Barcelona gör jobbet borta mot Bayern Leverkusen.

Vid ett eventuellt avsked för Roma-tränaren har italienska La Gazzetta Dello Sport listat tänkbara ersättare. Först hittas den förre Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti. Men även Italienska gamle förbundskapten Cesare Prandelli finns med som ett möjligt namn att ta över rodret.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply