Officiellt: Thomas Vermaelen blir Romaspelare

Officiellt: Thomas Vermaelen blir Romaspelare

Lånas ut från FC Barcelona

Sedan en tid tillbaka har det skrivits om att den belgiske försvararen Thomas Vermaelen kan komma att lämna FC Barcelona för att gå till Roma och nu är en lånedeal officiellt färdigställd.

Den före detta Arsenalspelaren Thomas Vermaelen gick 2014 till FC Barcelona. Men sedan den 30årige försvararen kom till Camp Nou har han haft svårigheter att etablera en startplats i truppen och detta har lett till mycket lite speltid för den belgiske landslagsmannen. Skador har gjort sitt för att försäkra sig om att mittbacken inte spelat tillräckligt mycket för att tillfredställa honom och andra alternativ har sökts. Det har under en tid ryktats om att belgaren kan komma att gå till AS Roma, någonting som dock bekräftats först nu.

Barcelona har på sin officiella hemsida gjort klart att försvararen nu spelar för Roma och det är en deal som sträcker sig ett år. Det finns även en möjlighet för Roma att efter utlåningens slut köpa försvararen på en permanent deal.

Vermaelen inledde sin proffskarriär i Ajax där han spelade mellan 2003 och 2009. Där vann han Eredivise en gång med klubben. Därefter gick han till Arsenal där han spelade i sex år och etablerade sig som en stadig mittback och vann även FA-cupen tillsammans med laget säsongen 2013/2014. 2014 värvade Barcelona honom men därefter har det inte blivit så mycket spel. Vermaelen har representerat sitt Belgien på olika U-lagsnivåer sedan U18-nivån och fick 2006 första gången chansen att spela för det belgiska landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply