Uppgifter: Manchester United nära värvning av Gianluigi Donnarumma

bet365
Uppgifter: Manchester United nära värvning av Gianluigi Donnarumma

AC Milan-talangen är nära en flytt

AC Milans nyblivne 18-åring Gianluigi Donnarumma är mycket eftertraktad ute i Europa och den unge burväktaren har redan gjort strålande insatser för Milans del, vilket har väckt intresse hos bland annat Manchester United som förbereder sig för de Geas avsked.

Manchester United har en guldklimp i David de Gea, som vaktar stolparna i Manchester-laget. Målvakten har dock länge jagats av storklubbar, då han är en av världens bästa målvakter, och framförallt Real Madrid är mycket intresserade av att värva honom. De försökte sommaren 2015 att värva spanjoren tillbaka till Spanien men misslyckades och det hela blev något stelt. Sedan dess har ingenting hänt men United är övertygade om att de Gea tillslut kommer att återvända till sitt hemland, då mycket möjligt till Real, och är därmed beredda med en back up.

Enligt uppgifter till engelska Mirror skall United ha ögonen på AC Milans mycket unge men också extremt lovande målvaktstalang, Gianluigi Donnarumma, som förväntas ta över efter Gianluigi Buffon när legendaren väljer att lägga skorna på hyllan i landslaget. Den blott nyblivne 18-åringen är sedan början av säsongen en startspelare i Milan och målvakten har redan hunnit samla på sig extremt mycket och värdefulla erfarenheter. Milan uppskattar värdet på målvakten till dryga 40 miljoner pund, vilket är ungefär den summan som den köpande klubben kan behöva punga ut.

Detta är någonting som lockar även Pep Guardiola, Manchester Citys tränare, som har ett något akutare målvaktsproblem än vad United har, då båda Citys målvakter har underpresterat. Det återstår att se vilket av Manchester-lagen som kniper värvningen i slutändan.

Se även:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply