Milan utesluter värvning av Zlatan Ibrahimović

Milan har inte råd med skyttekungen

Rykteskarusellen kring Zlatan Ibrahimović fortsätter. I går kom uppgifter som gjorde gällande att Manchester United inte längre är intresserade av svensken, i dag avslöjar Milans president att man inte tänker värva honom.

Zlatan Ibrahimović tid i Paris Saint-Germain är över och han kommer vara tillgänglig som bosman under sommarens transferfönster. Vart han ska spela nästkommande säsong har varit en stor snackis, där en flytt till Kina eller amerikanska MLS varit på tapeten. Mer troligt har det däremot verkat med en övergång till Manchester United eller en återvändo till AC Milan – men nu verkar klubbarna dra sig ur jakten på skyttekungen.

United ställer om siktet

Enligt The Times har Manchester United ställt om siktet och valt bort Ibrahimović som transfermål. Istället vill José Mourinho satsa på något yngre värvningar, där Borussia Dortmunds stjärna Pierre-Emerick Aubameyang och InterMauro Icardi hamnat på klubbens radar. Det har också talats om en roll i Uniteds ledarstab för 34-åringen, något agenten Mino Raiola snabbt var ute med att dementera.

”Zlatan är omöjlig”

Detta skulle kunna öppna dörren för Milan, som sedan länge velat ha tillbaka anfallaren på San Siro. Problemet har tidigare handlat om pengar för Serie A-klubben, då man inte skulle ha råd med honom trots att han själv kunnat gå ner i lön för att återvända. Att få in kinesiska investerare i klubben har därför sett ut som lösningen för en Zlatan-värvning, men inte ens det förändrar situationen.

– Du behöver Monopol-pengar för att köpa honom, så det är omöjligt, säger Milans president Silvio Berlusconi till Mediaset och fortsätter:

– Vi förhandlar med dessa stora kinesiska bolag och det är viktigt att de garanterar mig att klubben kommer att växa.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply