Maldini: ”Jag nekade bud från Arsenal och Chelsea”

Maldini: "Jag nekade bud från Arsenal och Chelsea"

Italienske legendaren hade kunnat lämna Milan

Den italienske AC Milan-legendaren Paolo Maldini erkänner att han hade erbjudanden från Chelsea och Arsenal på 1990-talet, men nekade buden då han ville fortsätta spela med Milan trots deras problem.

AC Milan-legendaren Paolo Maldini var aktiv inom den professionella fotbollen i många år. Den omtalade vänsterbacken började sin fotbollskarriär tillsammans med Milan redan 1978, i ungdomslagen, innan han 1985 blev uppgraderad till seniorlaget och började sin internationella karriär, som skulle komma att hålla ända till 2009 i Milan. Efter 24 år tillsammans med det italienska topplaget valde Maldini sedan att lägga skorna på hyllan. Han hade även en lång karriär i Azzuri, det italienska landslaget, från 1988 till 2002.

Men försvararen hade flertalet bud från toppklubbar och hade kunnat lämna många gånger, speciellt då Milan hade det körigt i perioder, men han valde att stanna kvar med sin klubb. Där blev det sammanlagt 854 matcher och han fick vinna varenda stor pokal som finns att vinna. Men nu avslöjar Maldini att han fick flera lockande erbjudanden under sin tid i Italien.

– Jag fick två erbjudanden under mitten av 1990-talet: ett från Chelsea och ett från Arsenal, berättade Maldini för Top Calcio 24 via Football-Italia.

– Under dem åren hade Milan två säsonger med några problem, men min intention var aldrig att lämna. Vi träffades för kontraktsförlängning och båda parterna sade att vi ville fortsätta tillsammans, avslutade Maldini.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply