Islänning frälste Halmstad

Hemmalaget Halmstad BK ville mycket från start och sökte ständigt skottlägen. Baldvinsson, Fagercrantz och Boman var några av de som testade utifrån, men hade inte riktigt den rätta skärpan i avsluten för att hitta in bakom MAIF-målvakten Mattias Asper. Mjällby var inte bättre framåt, utan lade ner mer kraft på att styra upp försvarsspelet. Den första halvleken slutade 0-0.

HBK var fortsatt bäst framåt i den andra halvleken. Känslan var att de bara väntade på att få in ett avgörande mål. Det var dock först när anfallstalangen Marcus Antonsson hoppade in som det började hända saker. I den 79:e minuten bröt Antonsson igenom från vänsterkanten och ordnade straff efter att ha rivits ner.

Inbytte islänningen Kristinn Steindorsson var säkerheten själv från elvameterspunkten och tryckte in 1-0. Det räckte till en hyperviktig seger för hemmalaget.

Matchen slutade 1-0.