Inget CL för Wolfsburg

Wolfsburg behövde inför den sista omgången vinna för att ha chansen att knipa den sista Champions Leage-platsen i Bundesliga – vilket klubben också gjorde med 3-1 mot Borussia Mönchengladbach. Men det hjälpte föga för klubben som slutade en poäng bakom fyra Leverkusen, som dessvärre för Wolfsburgs del vann sin match mot Werder Bremen.

Det var Wolfsburg som i den 30:e minuten skulle ta ledningen genom mittfältsstjärnan Kevin De Bruyne. En ledning man höll till den 64:e minuten då tabellsexan Mönchengladbach kvitterade efter att Cristoph Kramer hållit sig framme.

1-1-läget skulle dock inte stå sig särskilt länge, utan redan fyra minuter senare tog hemmalaget återigen ledningen efter en välplacerad nick av Ivan Perisic. Laget skulle några minuter senare dessutom uttöka sin ledning genom Robin Knoche.

Ett mål som fick fastställa slutresultatet som skrevs till 3-1. Både Wolfsburg och Mönchengladbach får med sin femte respektive sjätteplats spela i Europa League nästa säsong.