bet365

Imad Khalili: ”De är helt fantastiska”

Hammarbys storvärvning vill ge tillbaka till fansen

Efter ett misslyckat halvår vill Hammarbys Imad Khalili ge tillbaka till Bajen-fansen, något som han säger till Fotbolldirekt.se.

Under sommaruppehållet värvade Hammarby en av allsvenskans bästa spelare, Imad Khalili. 28-åringen vann den allsvenska skytteligan 2013 och spenderade därefter tid i både Kina och Förenade Arabemiraten. Därefter stod det klart att anfallaren flyttade tillbaka till Sverige med klubbadress Hammarby, men det blev endast en assist på tolv matcher. Khalili själv vill lägga det förfluta bakom sig och blicka framåt.

– Det finns ingen att anledning att prata om förra säsongen. Nu blickar vi bara framåt och det är det jag fokuserar på. Det jag kan säga är att det var väldigt svårt att ställa om till den svenska fotbollen efter att jag varit borta i två år, säger Khalili till FotbollDirekt.se.

Nanne Bergstrand spelar mycket 4-2-3-1. Vart spelar du helst?

– I den formationen trivs jag som nummer tio och i ett renodlat 4-4-2 som anfallare. Men det är klart att jag kan spela som ensam anfallare också. En bra fotbollsspelare ska ju kunna bemästra flera positioner, eller hur?

Hur är det att spela inför Hammarbys fans?

– De är helt fantastiska. Det är jättekul att vi får det stödet och vi vill ge tillbaka till dem så mycket som möjligt. Vi försöker vinna så mycket som möjligt på vår hemmaplan för att glädja dem.

Imad Khalili debuterade i Allsvenskan redan 2005 i Helsingborgs IF men det riktiga genombrottet kom fem år senare. Efter att ha skrivit på för Hammarby säger han att hemmafansen är fantastiska men att det är svårt att avgöra vilket derby som är hetast.

– Både Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Malmö FF och Stockholmsderbyna är jättestora. Jag försöker att fokusera på själva matchen, men ibland är det svårt. Det är knivigt att säga vilken av matcherna som är störst.

– Det blir kul att möta Djurgården redan i cupen. Jag tror att det är bra att vi möter dem så pass tidigt så att vi får en ordentlig värdemätare inför allsvenskan.

Ni gjorde en okej säsong som nykomling. Vad har ni för målsättning inför nästa säsong?

– Vi har faktiskt inte gått igenom den med laget än. Det är klart att det vore fantastiskt att få spela i Europa, men det är kanske inte riktigt vad vi siktar mot nästa säsong. Jag kan ju säga vad fan jag vill, men sedan kanske klubben säger något helt annat så jag vill inte uttala någon målsättning förrän klubben gjort det.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply