Igboananike drömmålar när reducerat AIK vinner

AIK var på jakt efter tre färska poäng i jakten på ligaguld, medan Syrianska fortsätter kämpa för att ta sig upp från bottenträsket och jumboplatsen i ett 08-derby i Södertälje. Det skulle dock vara de förstnämnda som öppnade starkast, då Robin Quaison fick en jättemöjlighet att sätta 1-0 efter ett par minuter, då Syrianskas målvakt Dwayne Miller drällt med bollen.

Det skulle inte bli så mycket tid till att gräma sig över missen trots allt då Kennedy Igboananike får de tillresta AIK-fansen att gå i extas. Det såg ut som att nigerianen letade efter passningsalternativ, men beslutade sig istället för att skruva in den från 25 meter i bortre krysset. Ett mycket vackert mål av Igboananike, som redan har en het kandidat till ’Årets Mål’, då han cykelsparkade in ett mål mot Halmstad tidigare i år. 1-0 efter en kvart.

Igboananike fortsatte i samma spår i andra halvlek. Efter en fin nickskarv från Henok Goitom var Igboananike överlägset snabbare än Haris Skenderovic i Södertälje-lagets mittförsvar och sprang enkelt förbi och petade in bollen förbi en tveksam Dwayne Miller. 2-0 till AIK var ett faktum.

Med tjugo minuter kvar av matchen fick mittbacken Alexander Milosevic rött kort direkt efter en hög spark, mot Syrianskas Rabi Elia. Det var omedvetet, men fotfarande vårdslöst, från Milosevic som var sportslig och följde Elia av plan för att se ifall han mådde bra.

Syrianska kunde dock inte ta till vara på det numerära övertaget, då man nästan inte skapade någonting alls. Då hände det. Dinko Felic styr in reduceringen efter en mycket tilltrasslad situation efter en frispark, och nerverna började spöka i Solna-lagets huvuden.

Syrianska öste på de sista minuterna, men man kom inte närmare än så. 2-1 och tre poäng till AIK var avgjort, och AIK fortsätter att klättra mot toppen, då man ligger i detta nu på andra plats, dock med fler matcher spelade än tredjeplacerade Helsingborg.