Igboananike avgjorde mot Gefle

bet365

Den farligaste målchansen inledningsvis stod Majostorovic för i en av flertalet hörnor AIK skapade under de första 20 minuterna. Men den rutinerade Hugosson stod rätt placerad.

Efter bra rull från AIKs sida, i mitten av första halvlek. Hittade Borges en fin djupledspassning till Lundberg, som nästan kommer fri. Portin i Gefle-försvaret fällde Lundberg men fördels gavs och Bahouis skott räddas av Hugosson. Portin blev den lidande och fick avgå efter tacklingen.

En första halvlek där AIK kontrollerade mycket av matchen men inte fick till det sista avslutet. Oremo och Dahlberg i Gefle ställdes ofta två mot två mot Karlsson och Majostorovic men slarvade när det väl kom till skottläge.

Gefle skapar andra halvleks första chans, då högeryttern Olsson, slår ett fint inlägg efter att ha kommit runt AIKs Johansson på kanten. In till Oremo men nicken vållade inga större bekymmer för Turina i målet.

I mitten av andra, öppnades matchen upp sig ordentligt. Med friläge för Gefle på deras kontringar. För AIKs del var det mycket kantspel och snett inochbakåt passningar som täcktes men tillsist efter ytterligare ett inlägg dök bollen upp framför fötterna på Borges som med kraft och precision sköt in bollen ungefär ifrån straffpunkten.

Gefle fick sin chans och som de tog den, eller rättare sagt Alexander Faltetas. En frispark som kan nomineras till årets mål. Skottet gick rakt upp i krysset, helt otagbart för Turina. Som senare fick utgå även han skadad.

Precis när alla tror att det är slut, får AIK matchens sista möjlighet. Inhopparen Igboananike får inte till årets kanon, men den studsar precis förbi Hugosson i målet och AIK tar sin fösta seger för denna säsong. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply