IFK Norrköping till kvartsfinal efter seger i gruppfinalen

IFK Norrköping mötte Mjällby AIF hemma i Norrköping i den helt avgörande matchen om vem skulle vinna Grupp 5 i Svenska Cupen och ta sig till kvartsfinal. Det började bäst för hemmalaget som tog ledningen efter redan nio minuter när Lars Krogh Gerson satte ledningsmålet för ”Peking”. Hemmalaget övertygade och visade sig vara det bättre laget och vann till slut med 2-0 sedan Christopher Telo fastställt slutresultatet.

Skånederbyt mellan Landskrona och Ängelholm betydde inte mer än att ”ett derby är alltid ett derby”, d.v.s. äran. Lagen möts ju i redan i Superettans andra omgång igen. I början av andra halvlek exploderade Landskronas målskytte och inom loppet av åtta minuter hade BoIS gjort tre mål och avgjort matchen. Ängelholm fick in en reducering med dryga kvarten kvar, men det hjälpte föga eftersom Landskrona vann matchen.

Norrköping slutar alltså som gruppetta med sju inspelade poäng, Mjällby blir tvåa på fyra poäng, Landskrona trea på fyra poäng men sämre målskillnad än Mjällby och Ängelholm slutar fyra på en poäng.