IFK Norrköping om att bli söndervärvade: ”Risken är uppenbar”

Svenska mästarna är medvetna om risken att tappa nyckelspelare

IFK Norrköping vann SM-guld i Allsvenskan 2015 efter imponerande säsonger från många spelare. Nu kan man tappa nyckelspelarna till större klubbar, vilket är något man är förberedda på.

Den allsvenska säsongen för i år är slutspelad, och herrarna på täppan blev IFK Norrköping som slutade högst upp i tabellen, strax ovanför IFK Göteborg och AIK. När man vinner Allsvenskan får man dock vara beredda på en sak som kan ske, och det är att truppen blir sönderköpt av större klubbar. Peking lär inte vara ett undantag, utan spelare som Christoffer NymanAlexander FranssonAlhaji Kamara och Linus Wahlqvist är bara några av de spelare som kan lämna klubben i vinter. Klubbens ordförande Peter Hunt menar att detta är ett scenario som man är beredda på.

– Den risken är ju uppenbar. Det är ju så. Där har inte vi så mycket att säga till om. Vi får acceptera att pengarna styr. Men sedan är det ju upp till killarna också, vill de vara med på ytterligare en resa med föreningen? Det måste vi ju hoppas att de vill. Då kan vi kanske hålla oss ifrån andra klubbar ute i Europa. Men det kan bli svårt, säger han till Fotbollskanalen.

Bra förhandlingsläge

Han ser dock positivt på vinsten i Allsvenskan, då det ger klubben ett bättre förhandlingsläge när det gäller kontraktsförlängningar.

– Samtidigt sitter de flesta spelarna på längre kontrakt och nu kan det här ge oss möjligheten att förlänga fleras, fortsätter Hunt.

Kan bli svårt att behålla Emir Kujovic

En spelare som mycket väl kan lämna är skyttekungen Emir Kujovic, som vann den allsvenska skytteligan med sina 21 mål.

– Jag skulle ju naturligtvis gärna behålla honom. Vi har ett år kvar med honom, men det kan bli svårt. Han vinner skytteligan på 21 mål och har gjort en fantastisk säsong, säger Hunt till Fotbollskanalen.

Kujovic själv är öppen att lämna Norrköping för utlandet om möjligheten uppstår, vilket du kan läsa mer om här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply