IFK Norrköping bekräftar: Alhaji Kamara har ett medfött hjärtfel

IFK Norrköping bekräftar: Alhaji Kamara har ett medfött hjärtfel
bet365

IFK Norrköping bekräftar beskedet på den officiella hemsidan

IFK Norrköping uppger att ett medfött hjärtfel har hittats hos Alhaji Kamara.

Säsongen 2015 slutade i succé för IFK Norrköping, då man vann Allsvenskan. Inför säsongen 2016 siktar man på att återupprepa fjolårets framgång, samtidigt som man vill ta sig till Champions League. Nu kommer dock klubben med ett dystert besked.

Det blir inget spel i Allsvenskan 2016 för NorrköpingAlhaji Kamara. Enligt klubbens officiella hemsida har man hittat en avvikelse på hjärtats kranskärl hos spelaren. Detta ska ha upptäckts vid en utvidgad hjärtundersökning, en undersökning som UEFA kräver att varje spelare tar innan kommande spel i Champions League.

Kamara har kommit med ett uttalande på Norrköpings officiella hemsida. Där berättar han att han är ledsen över beskedet.

– Det här är inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig igenom det här, säger Kamara till den officiella hemsidan.

Det hjärtfelet som Kamara har medför en stor risk för plötslig hjärtdöd om man anstränger sig maximalt. Experter inom området rekommenderar att spelaren avstår från fortsatt spel inom fotbollen.

Norrköpings tränare Jan Andersson uttrycker också en ledsamhet över beskedet om Kamara.

– Vi är självklart bedrövade över beskedet. Med tanke på allvaret i situationen ser vi i första hand till Alhajis hälsa, och på så vis är vi tacksamma för att tillståndet upptäcktes. Även om vi är jätteledsna för att Alhaji inte kan spela så kommer hälsan alltid först, säger Andersson till den officiella hemsidan.

Klubben bekräftar att man kommer att uppfölja dagens besked i framtiden. Man säger att en ytterligare utredning är planerad, där ska man avgöra om en operation är möjlig, samt vad en sådan operation skulle innebära för risker.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply