IFK kan tappa yttermittfältare i vinter

Sören Rieks lämnar IFK Göteborg?

Efter en hektisk sommar med flera transferrykten stannade Sören Rieks kvar i IFK Göteborg men nu kan dansken komma att lämna klubben.

IFK Göteborg riskerar att bli av med Sören Rieks efter säsongen, det uppger Sportbladet som skriver att spelaren jobbade flera attraktiva bud i somras, bland annat från Krylia Sovetov.

– Rieks var otroligt het i somras och jag hade flera klubbar som var villiga att gå för honom. Men Sören, liksom flera andra spelare i IFK Göteborg, verkar extremt fokuserade på att vinna SM-guld, säger spelarens agent Fredrik Risp till Sportbladet.

Det är ännu inte klart vilka klubbar som har intresserat sig för spelaren i vinterfönstret utan Risp säger att man kommer att ta en titt på kontraktsförslagen när säsongen är över.

– Jag stör inte Sören med potentiella klubbar som kan tänkas köpa honom i januari utan det är en diskussion som tas efter säsongen, fortsätter han.

Höskuldur Gunnlaugsson kan ersätta

Skulle Rieks komma att lämna klubben har man mer eller mindre redan utsett en ersättare, även om IFK Göteborgs sportchef Mats Gren förnekar att man ska ha ett genuint intresse för 20-åringen Höskulder Gunnlaugsson.

– Vi har tittat på Gunnlaugsson, men inte bara på honom. Det här var ett bra tillfälle att kunna se Islands U21-landslag i två matcher och A-landslaget i en, säger Gren till Sportbladet.

– Vi uppdaterar oss ständigt på spelare i många olika positioner. Vi har tittat mycket på spelare i Danmark och Norge och det gäller att utnyttja våra kontaktnät, fortsätter han.

Den isländske yttermittfältaren tillhör Breidablik.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply