IFK Göteborg vill värva Hrgota och Sörloth

bet365
bet365

Branimir Hrgota tillbaka till Allsvenskan?

Enligt GT ute efter att värva hem Branimir Hrgota samt knyta till sig den norske anfallstalangen Alexander Sörloth.

Under måndagen skriver GT att IFK Göteborg är ute efter anfallare för att ersätta Lasse Vibe. Dansken lämnade klubben i slutet av juli tidigare i sommar för spel i engelska Brentford och under den andra halvan av Allsvenskan har det inte gått lika bra för blåvitt som länge såg ut att villa ligan utan några större problem.

Två av namnen som klubben ska ha på sin lista över potentiella nyförvärv är den före detta Jönköping Södra-spelaren Branimir Hrgota som inte alls fått speciellt mycket speltid i Borussia Mönchengladbach samt Rosenborgs talang Alexander Sörloth som för tillfället är utlånad till Bodö/Glimt.

Tidningen har intervjuat IFKs sportchef Mats Gren för att fråga hur situationen ser ut. Gren menar att de självklart är intresserade men att det inte blir något lätt uppgift.

– Han är självklart väldigt intressant, men det är svårt att lösa. Han har en agent som absolut inte tycker att det är bra att flytta hem till Sverige, vilket jag inte kan förstå. De har lite konstiga idéer ibland. För Hrgota hade det varit jävligt bra att komma hem och spela 1,5 år och sen flytta ut igen. Han måste komma i gång, säger han till till GT.

”Inte samma som Lasse Vibe”

Sörloth som ägs av Rosenborg har denna säsong gjort 9 mål för Bodö/Glimt och den Trondhemfödde spelaren får beröm av Mats Gren.

– Sörloth har en viss speed, det har han ju, men kanske inte samma som Lasse Vibe hade. Men han är väldigt duktig i boxen och har utvecklingspotential. Det är självklart en intressant spelare, men sedan är det en prisfråga också, fortsätter Gren.

Klubben letar först och främst i Skandinavien men det är är fortfarande oklart om man kommer att köpa loss Riku Riski eller inte.

– Vi har inte fattat något beslut än. Vi har fram till den 10 november på oss. Om han inte blir kvar ska vi ha in en annan, snabb anfallare, säger sportchefen till GT.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply