Ibisevic straffade Köln i cupen

Stuttgart har gått bra i Bundesliga och sågs på förhand som favoriter även här i Deutscher Pokal. Det var dock ingen som tvivlade på Köln, då de tidigare har varit starka i cup-sammanhang och skakat storlag vid ett flertal tillfällen. Den här kvällen skulle dock Stuttgart promenera hem åttondelsfinalen relativt enkelt.

Stuttgart startade matchen bäst och började att rulla boll från start. Stuttgart fick till sist utdelning för sin offfensiva anda och kunde i den 31:e minuten göra 1-0 genom Christian Gentner. Hemmalaget var dock inte färdiga där och kunde fem minuter senare utöka sin ledning till 2-0 genom skyttekungen Vedad Ibisevic. Den första halvleken slutade dessutom 2-0 till Stuttgart.

Köln spelade upp sig en aning i den andra halvleken och började likt Stuttgart i den första gå framåt. Köln skapade en hel del farliga chanser och försökte ofta att gå på skott. Med sju minuter kvar av matchen kom äntligen en replik från Köln och Christian Clemens. Bortalaget höll dock inte hela vägen och fick se sig som förlorare, då Stuttgart vann matchen med uddamålet.

Stuttgart avancerar därmed till en kvartsfinal i Deutscher Pokal.