Hysén stannar i Kina – får superlön

bet365

Den tidigare allsvenske stjärnan Tobias Hysén väljer att förlänga sitt kontrakt med kinesiska Shanghai SIPG. 

Efter att ha varit en av IFK Göteborgs nyckelspelare flera säsonger i följd valde Tobias Hysén 2013 att lämna Allsvenskan för Kina och Shanghai SIPG. Sejouren i Kina har trots sportsliga framgångar dock inte endast varit guld och gröna skogar för anfallaren som i flera uttalanden berättat att livet utanför fotbollen inte varit vad han förväntat sig. Nu ser situationen dock ut att ha ändrats, ett faktum som tillsammans med en kraftig lönehöjning fått 33-åringen att tänka om.

– Jag sa att jag kunde tänka mig att förlänga om jag fick ett bättre kontrakt, jag var ju egentligen inställd på att dra hem och var inte alls sugen med tanke på förra året att stanna kvar. Men nu efter några månader så är det enorm skillnad socialt, det är som natt och dag. Boendet har blivit precis som vi hoppades och träningarna och laget är mycket bättre, säger Hysén till Fotbollskanalen.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2016, och verkar minst sagt innebära ett rejält ekonomiskt lyft.

– Det är en jättehöjning, det är klart att det hade betydelse. Vi hade inte haft några problem om det inte blivit någon förlängning men det är en helt annan sak nu. Framtiden är verkligen säkrad, nu behöver man inte tänka alls. Som familjefar och försörjare, är det jätteskönt, säger han.

Tobias Hysén gjorde förra året 19 mål och tio assist för den asiatiska storklubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365