Hyllningen: ”Han är Sveriges Toni Kroos”

Spansk media berömmer Oscar Lewicki

Inför kvällens match mellan Malmö FF och Real Madrid har tidningen Marca berömt den svenske mittfältaren och jämför honom med Real Madrids Toni Kroos.

Oscar Lewicki slog i somras igenom i U21-EM när Sverige vann guld efter att ha slagit Portugal i finalen efter straffläggning. Många utländska agenter och scouter har nu riktat ögonen på svensken som har sagt att han endast koncentrerar sig på Malmö FF och inget annat.

Inför kvällens drabbning på Swedbank Stadion hyllas svensken av en av Spaniens största tidningar, nämligen Diario Marca.

– En av de viktigaste spelarna i Malmö är Oscar Lewicki, med 23 år har han återvänt hem efter en säsong i BK Häcken. Tidigare har han spelat i Bayern München likt Real Madrids mittfältare Toni Kroos. Ikväll möts de igen, de båda hade samma dröm om att triumfera i München-klubben, men endast en av de lyckades, skriver journalisten Pablo Polo.

”En av stjärnorna”

Efter att ha jämför de båda spelmässigt finns det dock en sak som skiljer de båda otroligt mycket, lönen.

– Lewicki är en av de största stjärnorna i Malmö och en av klubbens bäst betalda spelare. Med en lön på 300.000 euro per år kan man inte jämföra honom med någon spelar i Real Madrid. Idag kommer de båda att mötas på nytt efter att de båda varit i Bayern München för att jaga samma dröm, avslutar man.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply