bet365

Hoffenheim stal poäng på Allianz

Bayern München hade redan säkrat ligatiteln, när tabelltian, TSG Hoffenheim, gästade Allianz Arena på lördagseftermiddagen. Giganterna från München var självfallet storfavoriter, men gästerna från Sinsheim skulle chocka sitt motstånd och stjäla med sig en dyrbar pinne hem.

Målgörandet inleddes också genom gästernas Anthony Modeste i matchens 23:e minut, men bara minuter senare skulle hemmalaget mangla över sitt motstånd och gå upp till en 3-1-ledning. Först nickade Claudio Pizarro in kvitteringen på ett inlägg från Xherdan Shaqiri i den 31:a minuten och ett par minuter senare var det ombytta roller, när Pizarro assisterade Shaqiri till 2-1.

Peruanen var stekhet på lördagen, när han även såg till att utöka Bayerns ledning till 3-1 från nära håll. Bayern såg nu ut att gå mot ett klar och behaglig seger, men bortalaget ville annat.

Gästerna i vitt skulle nämligen först reducera siffrorna innan pausvilan och skapa en viss nerv i tillställningen. Sejad Salihovic förvaltade en frispark på bästa sätt, när han såg till att dunka in 3-2 bakom en tämligen chanslös Tom Starke i hemmamålet.

Den andra halvleken var betydligt fattigare vad det gällde mål och målchanser, där Pep Guardiolas gäng var det mer spelförande laget. Men just när en uddamålsseger såg ut att vara ett faktum, klev gästerna fram och kvitterade. En rörig situation efter en rensning av Stark, ledde fram till att Roberto Firmino frispelades och satte distinkt 3-3 med kvarten kvar att spela.

Några fler mål blev det inte och Hoffenheim stod därmed för en riktig bragd, när man blev det tredje laget att stjäla poäng av ligaledarna denna säsong. Jakten på en Europaplats är fortfarande inom räckhåll, då det är åtta poäng upp till FSV Mainz på sjätteplatsen. Hoffenheim går, efter lördagens pinne, upp på en niondeplats i tyska Bundesliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply