Helsingborgs IF vidare i Svenska Cupen

Helsingborgs IF tog sig vidare i Svenska Cupen efter en 2-1-seger över superettanklubben GAIS.

GAIS tog sig till sig till kvartsfinal efter att ha visat upp ett bra försvarsspel under gruppspelet och haft marginalerna på sin sida. Efter att GAIS slog ut Athletic (div.1) och de två allsvenska lagen Gefle och IFK Norrköping blev klubben kvartsfinal lottad mot Helsingborgs IF.
HIF tog sig enkelt vidare från sin grupp, full pott och en målskillnad på 11-1.

Superettanklubben GAIS fick en riktig drömstart med ett mål efter bara 5 minuter spel. Andreas Drugge slog en frispark som William Robert ”Bobby” Warshaw enkelt bröstade in i mål efter att Helsingborgspelarna tappade markeringen.

Helsingborg gjorde, direkt i inledningen av den andra halvleken, 1-1 efter att David Accam placerat sitt avslut i målvaktens fösta hörn.

Bara några minuter senare skulle HIF ta ledningen efter att Christoffer Andersson sköt ett skott i stolpen som sedan studsade ut till Alvaro Santos som stod rätt placerad och enkelt satte returen bakom Tommi Vaiho i GAIS mål.

Helsingborgs IF spelade bättre och bättre ju längre matchen gick och tog sig vidare till semifinal i Svenska Cupen efter en 2-1-seger över superettanklubben GAIS.