Helsingborg vände starkt mot Häcken

Matchen mot Häcken skulle bli Helsingborgs första riktiga hemmamatch efter den så oerhört tragiska händelsen i premiären mot Djurgården. På besök kom Häcken som har inlett med en seger och en oavgjord i säsongsstarten. Matchen innehöll många svängningar, vändningar och matchavgörande moment. Till slut plockade Helsingborg med sig alla tre poäng.

Loret Sadiku satte 1-0 redan sju minuter in i matchen. Christoffer Andersson slog en frispark som Sadiku kunde söta in från nära håll. Tre minuter senare var det utjämnad när HIF misslyckades med en offside-fälla och Moestafa El Kabir löpte igenom och satte dit kvitteringen.

I den 22a minuten slog El Kabir ett inlägg, ett inlägg som tog på Sadikus hand och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev rutinerade Martin Ericsson och han gjorde inga misstag. Matchen avgjordes till stor del tre minuter senare. Leonardo Zuta gick in oerhört tufft på Emil Krafth och han visades ut.

Tio minuter in i andra halvlek kom kvitteringen för Helsingborg. Jere Uronen spelade in ett lågt inlägg som Mattias Lindström sköt på en täckande Walid Atta. På returen kom dock Arnor Smarason och satte dit 2-2.

Matchens delikatess kom från David Accam med drygt tio minuter kvar av matchen. Han drev in från sin vänsterkant och avlossade ett mäktigt skott i bortre krysset. Matchen punkterades därefter av unge Elias Andersson, född 1996, som kunde slå in bollen i öppter mål då Christoffer Källqvist hade varit uppe på en hörna.