Helsingborg upp i serieledning

bet365

På Södertälje Fotbollsarena denna söndagskvällen blev det en bra fotbollsmatch mellan Syrianska och Helsingborg. Det var jämnt till en början, men sedan tog hemmalaget över och skapade flera chanser. Syrianska bjöd publiken på väldigt bra fotboll den här matchen och var förtjänta av ett mål och kanske t.o.m. en seger, man hade bland annat ett avslut i ribban av Alexander Michel. 

Tio minuter in i andra halvlek kom Helsingborg in i matchen igen och lyckades dessutom ta ledningen genom Alejandro Bedoya som snyggt satte ledningsmålet, inte alls välförtjänt men topplag brukar ha det lilla extra flytet med sig. Även idag var det så för i slutet av matchen blev det en diskutabel situation när Walid Atta börjar dra i Isa Demir när spelarna är jämsides på väg mot HIF-målvakten Pär Hansson, men kort därefter börjar Demir dra tillbaka mot Walid Atta och i straffområdet snubblar Syrianskaspelaren på Attas fötter och hemmapubliken skrek efter straff. 

Men på repriserna visade det sig att det inte är någon straff, men möjligtvis kunde domaren Tobias Mattsson gett frispark till Isa Demir när Walid Atta börjar dra och dessutom en målchansutvisning, men Mattsson valde att fria. Matchen slutade med seger för gästerna Helsingborg som vinner trots att man inte alls gjorde någon bra match, men det är ett styrkebesked att vinna utan att imponera.

Segern för HIF innebär att man är nya serieledare samtidigt som Syrianskas fina form bröts, men spelmässigt kan man sträcka på sig över insatsen. Syrianska är just nu placerade som tolva i Allsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply