Helsingborg slog GAIS på Gamla Ullevi

Men matchen slutade 3-1 till Helsingborg som går upp på 46 poäng, 6 poäng bakom AIK somMånga hade nog inför matchen trott på en match som bara skulle spelas av då båda lagen inte hade speciellt mycket att spela för mer än äran. Och i första halvlek såg det också ut sådant. Även om Helsingborg var laget som var det drivande laget så saknades motivationen då avsluten i första halvlek inte var av toppklass. Halvleken spelades rakt av utan några större spelavbrott och man gick till halvleksvila utan en enda tilläggsminut.

Men tjugo minuter in i andra halvlek så rasslade det till bakom GAIS målvakten Dime Jankulovski.  Det var Jesper Björkman som fick göra mål, i sin allsvenska debut.  Efter att Rachid Bouaouzan slagit ett inlägg från höger kunde Jankulovski ganska enkelt boxa undan bollen. Men bollen kom tillbaka mot det bortre hörnet av målet där Bedoya kunde komma högst och nicka, men bollen gick i ribban. Då dök Jesper Björkman upp och satte sitt första målet för Helsingborg.

I den 75:e matchminuten skulle Helsingborg utöka sin ledning. Detta genom holländaren Rachid Bouaouzan. Bouaouzan fintade av sin försvarare på vänsterkanten, vände innåt i plan och tog med sig bollen innan han placerade in bollen i det bortre hörnet. Ett snyggt mål av holländaren som fick göra sitt andra mål för säsongen.

I den 78:e minuten kom Alejandro Bedoya i ett trängt läge utanför straffområdet. Amerikanen såg dock att Djurdjic kom i djup led och lade bollen mot denne. Djurdjic tog emot bollen genom att lyfta upp den i luften och sedan hänga in den i öppen kasse då målvakten Dime Jankulovski inte hunnit placera sig inne i målet. 3-0 av serben som fortsätter imponera under den korta tid han har tillhört Helsingborg.

I den 90:e minuten snyggade Jakob Olsson till siffrorna, efter att ha tagit sig in i straffområdet prövade han skott, bollen träffade en Jesper Björkman men Olsson fick tillbaka bollen och kunde drämma in den bakom Pär Hansson som inte var riktigt beredd och fick alltså släppa in e kryssade mot Syrianska tidigare under dagen.