Haynes hattrick-hjälte när Mjällby krossar Syrianska

Mjällby har öppnat årets upplaga av Allsvenskan på ett mycket starkt sett. Man har plockat fyra vinster på sju matcher, och man skulle plocka en till trepoängare mot Syrianska.

Blekinge-laget fick en drömstart då Kristian Haynes gör mål efter 20 sekunder efter en fin klackassist. Det var succéförvärvet från Trelleborgs fjärde mål för säsongen, men det skulle bli fler.

Mjällby utökade till 2-0 i 20:e minuten genom en nick från Craig Henderson. Sedan bjöd Haynes på målkalas, den förre AIK-spelaren satte dit sitt andra för dagen i den 28:e minuten. Båda målen spelades fram av Haris Radetinac.

Direkt i andra halvlek bjöd även Haynes på ett tredje mål i den 48:e minuten. Det betyder hattrick och hans sjunde mål för säsongen, och Haynes klättrar i skytteligan.

Bortalaget skulle reducera genom Isa Demir som nådde högst i luften och nickade in 4-1, vilket skulle bli slutresultatet. Mjällby tågade på men lyckades inte få 5-1, trots ett avslut från Daniel Nicklasson i ribban.

Mjällby tågar på och klättrar upp till en delad fjärde plats, dock med en match mer spelad än Malmö FF på samma poäng. För Syrianskas del är det fortsatt tungt då man för närvarande ligger på kvalplats till nedflyttning.