Han är skrällen i Blåvitts startelva

Nytt spelsystem ger Sebastian Eriksson chansen från start

IFK Göteborg byter 4-4-2 mot 4-4-1-1 i kvällens avgörande toppmatch mot AIK. Det gör att den under hösten petade Sebastian Eriksson kliver in från start på Friends Arena ikväll. 

Efter en bra vårsäsong har IFK Göteborgs hemvändare Sebastian Eriksson haft det allt svårare att ta en plats i lagets startelva under hösten. Den 26-årige mittfältaren har istället förpassats till bänken till förmån för det danska nyförvärvet Mads Albaek – som stått för flera övertygande insatser på lagets mittfält. I kvällens match mot AIK ser dock det förre Cagliari-proffset ut att få chansen från start, det på grund av ett ändrat spelsystemet.

Talangen offras

Den som istället får finna sig i att starta matchen från sidan är anfallstalangen Gustav Engvall, som startat de flesta av höstens matcher tillsammans med Halmstad-förvärvet Mikael Boman på topp.

– Det har sett ut så under veckan. Jag känner mig väldigt lugn och väldigt inspirerad och väl förberedd. Fullsatt på Friends mot vår värsta rival… det ska bli jävligt kul att få vara med om något sådant här, säger Eriksson till Sportexpressen.

Så startar IFK Göteborg

Kvällens startelva väntas nu se ut enligt följande: 

Målvakt: John Alvbåge

Backar: Emil Salomonsson, Hjalmar Jonsson, Mattias Bjärsmyr, Haitam Alesaami

Mittfältare: Jakob Ankersen, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Sören Rieks

Anfallare: Mikael Boman

Matchen startar 19:05 ikväll och sänds på Cmore Sport samt Viaplay

Här kan du läsa om senaste nytt i AIK-lägret: AIK-stjärnan missar supermötet 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply