”Bolt hade haft svårt att hänga med”

bet365

”Slaget om Tele 2” – Sveriges absolut hetaste derby

I kväll möter Hammarby Djurgården i ett av Sveriges absolut hetaste derbyn, ett derby som sedan de båda lagen flyttade till Tele 2 Arena fått benämningen ”slaget om Tele 2”. Inget av lagen är egentliga favoriter men Hammarby hoppas ha hittat ett sätt att öka sina chanser, både ikväll och under resten av den 30 omgångar långa Allsvenskan. 

Det det handlar om är fysiken, en fysik man har fått genom en utökad fysträning. Mycket av framgångarna på den ligger också hos fystränaren, samt handbollslegendaren, Claes Hellgren som har ändrat klubbens sätt att träna upp sin löpförmåga i grunderna.

– Det är lätt att tro att bra syreupptagning betyder att du är bra tränad. Jag tycker inte du blir ett dugg bättre av att åka till Hellasgården och springa, säger Hellgren enligt Sportbladet.

50 stycken intervaller

Tidigare joggade man ofta flera kilometer per pass under försäsongen, men nu har man istället valt att springa intervaller på 38 meter, något som gett resultat. Tidigare låg genomsnittet i klubben på cirka 15 stycken – och nu orkar de allra flesta minst 50 stycken intervaller. Något som gör att Hellgren börjar undra om ens världens snabbaste man hade hunnit med.

– För mig är du vältränad om du kan upprepa sprintar, och jag är inte säker på att Usain Bolt hade klarat det lika bra som vi, säger Hellgren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply