Halmstad BK är Allsvenskt igen

Halmstads bollklubb spelar i Allsvenskan 2013! Detta efter att ha vunnit med totalt 6-4 mot GIF Sundvall i det Allsvenska kvalet.

Halmstad BK vann senast hemma mot GIF Sundsvall med 3-0. Det var den första kvalmatchen av två. Idag var det dags för returmöte i Sundsvall. Förutsättningarna var enkla: Sundsvall behövde göra tre mål för att nå förlängning. Gjorde Halmstad mål behövde Sundvall göra 4 fler än HBK för att gå vidare.

”Giffarna” var laget som började absolut bäst och gick ut med full fart. Redan första kvarten hade de i en och samma situation träffat stolpen, följt av att bollen sköts i ribban och sedan studsade ner på mållinjen där Halmstads målvakt Karl-Johan Johnsson lyckades avvärja chansen.

Matchen fortsatte i samma höga tempo och även om Sundsvalls press avtog lite efter 20 minuter lyckades de göra 1-0. Det var när Simon Helg i den 30:e minuten drog på ett stenhårt skott från sidan av straffområdet som bollen fick nätet i bortamålet att prassla. Johnsson var på bollen men lyckades inte avvärja läget.

I det läget kändes det som att hemmalaget hade en liten chans att ta in underläget från den första matchen. Gnistan av hopp släcktes dock när Halmstad bara minuter senare blev tilldelade en straff. Detta efter att Baldvinsson snyggt tagit med sig bollen förbi två hemmaspelare för att sedan falla efter tröjdragning från en försvarare. Martin Hansson tog pipan i mun och blåste straff. Straffen placerade Steindorsson säkert in i målets vänstra sida samtidigt som Berglund gick åt det andra hållet.

Matchen fortsatte och Sundsvall behövde nu göra 4 mål för att behålla den Allsvenska platsen. Holster tände dock Sundsvalls hopp när han efter snyggt förspel satte 2-1 i bortamålet några minuter innan paus.

Matchen stod 2-1 i paus.

Andra halvlek blev en halvlek med många mål. Baldvinsson kvitterade för Halmstad med drygt 20 minuter kvar att spela, ett mål som var rätt så logiskt. Sundsvall hade pressat för att kunna göra fler mål, men inte skapat några superlägen.

De sista 20 minuterna turades lagen om att göra mål och hemmalaget tog ledningen genom 3-2 i den 76:e minuten. Halmstad kvitterade genom Boman två minuter senare efter en riktig försvarstabbe av GIF. Simon Helg satte med tio minuter kvar 4-3 men det blev aldrig mer spännande än så.

Halmstad förlorade matchen men vann totalt och är därmed Allsvenskt igen!