Häcken skrällde och vann mot Malmö

Häcken fick också en riktig drömstart. Malmö slarvade direkt och redan efter tre minuter spelade Ricardinho bollen rakt till Mostapha El Kabir, som la bollen i magen på Robin Olsen men enkelt kunde lägga in returen. 2-0 kom bara några minuter senare. I den 7:e minuten spelades bollen ut på Björn Anklev som la in bollen på El Kabir, och han gjorde sitt andra för dagen.

Malmö låg på för mål efteråt men hade väldigt svårt att skapa lägen. Några chanser fick de dock, men tog inte vara på dem och när det var dags för pausvila ledde bortalaget med 2-0.

Det första som hände i den andra halvleken var att Pontus Jansson drog på sig ett gult kort, och bara fyra minuter senare fick han sitt andra. Inte bra för Malmö som jagade mål att få en utvisning redan i minut 52. I den 66:e minuten blev det dock utjämnat i utvisningar. Walid Atta drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. På den frisparken som Atta hade skapat fick Malmö in en reducering. Markus Halsti nådde högst och nickade in 2-1.

Hemmalaget låg på rejält efter reduceringen men fick inte in bollen. I slutskedet av matchen föll Guillermo Molins i straffområdet, men fick gult kort för filmning. Matchen slutade 2-1 till Häcken, och det är alltså Malmös första förlust den här säsongen.