Häcken krossade toppkonkurrenten

Det var femman mot trean i den allsvenska tabellen som ställdes mot varandra under den varma tisdagskvällen, en match som vanns enkelt av hemmalaget Häcken med 4-1.

Matchuret hann inte ens ticka över minuten innan anfallsstjärnan Moestafa El Kabir kunde ge Häcken ledningen efter en snabb frispark.

Samme El Kabir fick sedan tyvärr för Häckens del gå av skadad efter 19 minuter med en befarad skada i baksidan av låret.

Tung sekvens för Häcken som några minuter tidigare fått se Kalmars Jonathan Ring kvittera efter en fin soloprestation.

Häcken replikerade dock snabbt, denna gången efter att yttermittfältaren Nasiru Mohammed hållit sig framme på ett inlägg.

Hemmalaget fortsatte sedan att trumma på och skulle få ytterligare utdelning efter att spelfördelaren Martin Ericsson avslutat ett vackert anfall i den andra halvleken.

I matchens sista minuter skulle hemmapubliken få ännu ett mål att jubla över när inhoppande Carlos Strandberg fint lobbade in 4-1-målet.

Skön seger för Häcken som nu kliver förbi Kalmar och upp på en tredjeplats i allsvenskan. För Kalmar, som startat säsongen starkt, var detta den första förlusten för säsongen.