Häcken krossade Djurgården

Efter lite ställningskrig i början av matchen springer Fejzullahu sig ren efter en fin passning av Vytautas Andriuskevicius, nya mittbacken från Litauen. Häckens målvakt Källqvist kommer lite snett till situationen. Men Fejzullahu slår bollen längs mållinjen där ingen Djurgårdare finns.

Senare trillar den förre Häckens backen Östberg ihop med någon sorts fotskada. Och in kommer Emil Bergström för Djurgården istället. Det dröjer inte lång tid innan det nya mittbacksparet får kapitulera tillsammans med Höie.

El Kabir slår ett inlägg från vänsterkanten som Williams nickar ner till Makondele som träffar bollen, så pass bra, att den letar sig in vid Höies högra stolpe.

I 25 minuten börjar Häcken rulla runt och ett snyggt väggspel mellan Björn Anklev och Dioh Williams resulterar till ett skott i stolpen, men inte mycket mer.

Djurgården skapar sina farligheter på fasta, hörnor och en bra frispark från Arvidsson. Källqvist gör en bra räddning men lämnar retur som senare blir till en ny hörna för Djurgården.

Även en frispark från Fejzullahu från längre avstånd, där Erton serverar en fin lyftning som nickas in och det blir lite rörigt i Häcken försvaret. Bollen rensas iväg till inkast och pressen rinner ut i sanden.

Återigen lite utav ett drömanfall från Häcken och 2-0 genom Ericsson. Fin pass från Anklev som skär igenom mittfältet och backlinjen hos Djurgården. Bra förstatouch av Ericsson som kunde placera in andra målet för Häcken denna säsongen.

Efter endast 10 sekunder i andra halvleken utökar Häcken sin ledning. Efter en offensiv avspark rullar Häcken upp Djurgården och El Kabir kommer till ett inläggsläge och drar bollen via den bortre stolpen in i nätmaskorna och 3-0 var ett faktum. Lite utav ett drömmål.

Tio minuter senare nickar El Kabir in 4-0, på en utav flera Häcken hörnor. Djurgårdens unge ghanan Amartey slarvar i markeringen och El Kabir styr in sitt andra mål för dagen.

Sista halvtimmen rullar Häcken ut Djurgården, då med tio utespelare efter att Amartey har gått ut. Pga skada, när alla byten var gjorda. Tre skador (Östberg, fot. Fejzullahu, knä. Amartey, huvud.) för Djurgården och inget mål.

Djurgården är fortsatt mållösa i Allsvenskan, samtidigt som El Kabir vann kompisfighten mot Fejzullahu denna söndagskväll på Rambergsvallen.