Häcken körde över Mjällby på Strandvallen

Men det var inga riktigt klara målchanser i början av matchen. Det var dock bortalaget som fick in det första målet. Carlos Strandberg gjorde en fin prestation och la sedan in bollen till Simon Gustafsson som i sin tur säkert la in 1-0 efter 20 minuter. 2-0 kom bara några minuter senare. Det var Carlos Strandberg som tryckte upp bollen i det främre hörnet efter en fin soloprestation. Rene Makondele hann också lägga in 3-0-målet innan paus.

Mjällby försökte trycka på och få in ett mål i den andra halvleken, men Häcken försvarade sig bra, vilket ledde till en ganska tempolös halvlek. Men med tio minuter kvar gjorde ändå Simon Gustafsson sitt andra för dagen och Häckens fjärde efter ett fint skott. 4-0 till bortalaget.

Endast två minuter senare fick Mattias Håkansson in en reducering för Mjällby, men efter det hände det inte mycket. Hemmalaget jagade mer mål men bortalaget försökte bara spela klart matchen, vilket ledde till att den slutade 4-1 till Häcken.