Gustav Engvall var nära Premier League – IFK Göteborg stod i vägen

IFK Göteborg stoppade Gustav Engvalls flytt till Premier League

Enligt uppgifter till FotbollDirekt ska Premier League-klubben Sunderland bjudit in svensken till provspel, men Blåvitts ledning sa ifrån.

En spelare som slagit igenom i årets allsvenska är Gustav Engvall. 19-åringen har öst in mål i både klubblaget IFK Göteborg och i det svenska U21-landslaget och har nu flera storklubbars ögon på sig, bland annat Sunderland. Den rödvita Premier League-klubben ska ha bjudit in Engvall till provspel men IFKs sportchef Mats Gren säger att man inte tänker släppa iväg Engvall.

– Vi skulle aldrig sätta en landslagsspelare på provspel, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till FotbollDirekt.se.

Till en början var det ingen speciellt bra säsong för Gustav Engvall som drabbades av flertalet skador och dålig form, Men tillslut kom han igång och sänkte bland annat AIK på Friends Arena med sina två mål i den näst sista omgången

Anfallstalangen har nu flera ögon på sig från de europeiska toppligorna och enligt FotbollDirekt.se ska Sunderland ha velat bjuda in Engvall på provspel, men det gillade inte Mats GrenIFKs sportchef.

– Vi har haft lösa kontakter men det är genom agenter. Om det skulle komma en förfrågan, vilket det inte har gjort, så skulle vi aldrig sätta en landslagsspelare på provspel, säger Mats Gren till FotbollDirekt.se.

Hur skulle ni ställa er till ett konkret övergångsbud?
– Det är jättesvårt att säga. Vi vill gärna ha Gustav kvar, skulle det komma något som Gustav jättegärna vill så får vi diskutera det. Men jag hoppas verkligen att han bli kvar, både för klubbens del och för hans egen del, säger Gren.

Engvall har två år på kontraktet och en förlängning är inget han tänker på i nuläget.
– Det är mycket fokus på det trots att jag har två år kvar. Det är lång tid och även om det är kul att Blåvitt vill förlänga så känner jag ingen stress, säger Engvall.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply