Gustav Engvall nobbar provspel med Stoke

Gustav Engvall stannar i IFK Göteborg

Gustav Engvall ska ha varit nära en flytt till Stoke under de senaste månaderna, men Premier League-klubben ska endast ha velat bjuda in honom till provspel, något som han nu nobbar.

Stoke Citys intresse för Gustav Engvall är ingen hemlighet. Det har ryktats om en övergång under en längre tid men nu ser det hela ut att gå i stupet. Premier League-klubben ska endast vilja erbjuda 19-åringen provspel i klubben men Engvall säter till GP att han tackat nej.

– De bjöd in mig, men jag tyckte att det inte var bra tajming nu, säger han till GP.

Framtiden är osäker för Engvall som har intresse från många andra klubben. Han själv säger dock att allt fokus ligger på IFK Göteborg och inget annat.

– Ledigheten är viktig och just nu så kopplar jag bort fotbollen lite. Allt mitt fokus ligger på Blåvitt, jag har ju två år kvar på mitt kontrakt, säger han till GP.

Klubbarna sades vara överens

Tidigare har det ryktats om att IFK Göteborg och Stoke City ska ha varit överens om en övergång men nu blir det alltså ingen flytt för Gustav Engvall till Britannia Stadium, men det finns även intresse för andra håll för 19-åringen. Flera klubbar i Bundesliga ska ha visat intresse för spelaren där bland annat Augsburg sades vara ett alternativ. Den tyska klubben har dock gått ut och sagt att man hellre satsar på Nikola Djurdjic som man lånade ut till Malmö FF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply