Gulddrömmen lever efter vinst mot Peking

Tre poäng var ett måste på fredagskvällen för Malmö FF för att gulddrömmen skulle leva vidare. Och det blev slutligen tre poäng mot IFK Norrköping, även om det dröjde till den andra halvleken innan man spräckte gästernas nolla.

Det började bra för hemmalaget på Swedbank Stadion, där Malmö tilldömdes straff efter att Jiloan Hamad rivits ner i jakten på Simon Therns passning. Domaren dömde korrekt straff och Ricardinho klev frsm för att lägga straffen. Det gick dock inte som planerat för Malmö-spelaren, som siktade på det vänstra krysset men fick se bollen segla högt över ribban.

Strax efter fick Tokelo Rantie ett friläge, där dock gästernas målvakt Daniel Nilsson kom ut perfekt och parerade. Det mållösa resultatet stod sig halvleken ut och en bit in i den andra halvleken, innan Ricardinho tog revansch på sig själv. Efter några fina överstegsfinter skickade han in bollen till lagkamraten Jiloan Hamad, som skickade in 1-0 med sin utsida.

Malmö skulle också göra ett straffmål i de här matchen, när Dardan Rexhepi revs ner av Pekings David Wiklander. Den här gången var det dock Miiko Albornoz som la straffen, som han satt säkert intill stolpen. Malmö vann med 2-0 och hänger därmed på i toppen tillsammans med de andra guldkandidaterna.