Götzes svar på flyttryktena – briljerade mot Hamburg

Bayern München gjorde sorti ur Champions League efter att ha blivit krossade av Real Madrid med 4-0 på hemmaplan. Nu skulle man få chansen att replikera med ett besök hos Hamburg, visserligen har man redan vunnit ligan, men nu kunde man få tillbaka lite heder.

Mario Götze, som hoppade in den matchen och sånär gjorde mål, fick chansen från start – och som han tog den. Han gav Bayern ledningen i matchminut 33 efter en assist signerad Arjen Robben.

I den 55:e minuten dubblerade Bayern ledningen, då genom Thomas Müller. Assistmakare? Mario Götze.

Det tog inte slut där – Götze gjorde sitt andra mål en kvart senare, denna gång var det Müller som assisterade.

Hemmalaget fick reducera endast två minuter efter det genom Hakan Calhanoglu, som kopplas ihop med Chelsea och Arsenal.

Det skulle endast förbli ett tröstmål då formstarke Claudio Pizarro avslutade målskyttet.

Jerome Boateng fixade matchens sista highlight genom att dra på sig ett rött kort efter att ha rykt ihop med Kerem Demirbay.

Hamburg ligger på en 16:e plats, och därmed på en kvalplats för att hålla sig kvar i ligan. Dock kan Både Nürnberg och Braunschweig placera sig över Hamburg efter de avslutande omgångarna.