Göteborg fortsätter hålla nollan

Göteborg har minst sagt startat tävlingssäsongen 2013 fantastiskt bra. Seger i premiären mot Häcken med 3-0 och avancemang till semifinal i Svenska Cupen efter 1-0 mot Helsingborg. Idag hade Göteborg hemmapremiär mot Brommapojkarna där man förväntades krossa motståndarna.

Någon kross blev det inte riktigt, men ”Blåvitt” var definitivt det bättre laget och var nära att ta ledningen inom den första halvtimmen när Mikael Dyrestam prickade ribban och David Moberg-Karlsson rundade BP-målvakten Niklas Westberg, dock räddade försvararen Pontus Segerström avslutet på mållinjen och hindrade Moberg-Karlsson från att göra sitt första allsvenska mål den gången. Men efter 27 minuter spräckte man nollan när Sam Larsson passa bollen till Philip Haglund som drog till utanför straffområdet med ett lågt välplacerat skott vid stolproten som Westberg inte kunde rädda. Därmed satte Haglund sitt andra mål på fyra dagar eftersom han gjorde mål i cupmatchen mot Helsingborg.

Göteborg har visat sig vara riktigt försvarssäkra den här säsongen och fortsätter att inte släppa in några mål och det skulle inte bli något insläppt idag heller. Det var hemmalaget som skulle få fira en seger denna söndag efter att David Moberg-Karlsson fick sätta sitt första allsvenska mål när han gjorde 2-0 efter 64 minuter på pass från Tobias Hysén, Hysén som bara tio minuter tidigare hade brännt en straff.

Matchen slutade 2-0 till hemmalagets favör och målskillnaden 5-0 kan Göteborg stoltsera med efter de två första omgångarna och kan verkligen bli vassa den här säsongen.